Meest gestelde vragen

Wat is krappaolie?


Krappa olie is een medicinale olie die geschikt is voor haar,huid en het zuiveren van t bloed.
Waarom is Krappa olie bitter?


De bittere smaak wordt veroorzaakt door verschillende meliacinen die in de olie voorkomen Meliacinen zijn chemische stoffen die behoren bij de triterpenoïden,gedunine, andirobine, carapine en epoxyazadiradione. Ze zijn grotendeels verantwoordelijk voor de medicinale werking van de krappaolie.
Wat voor reactie heeft de bittere krappa olie op ons lichaam? (inwendig)


Bitter is een van de vijf basissmaken (naast zoet, zout, zuur en umami) die door de tong waargenomen kunnen worden. We zijn het van jongs af aan niet gewend om bitter te eten en vinden het daardoor niet zo lekker. Maar wil je een gezond lichaam, dan zou je toch eens wat vaker bitter moeten eten.Een oud gezegde zegt het al: bitter in de mond, maakt het hart gezond. En dat geldt gelukkig niet alleen voor het hart, maar voor het hele lichaam.
Hoe gebruik je krappa olie inwendig?


1 keer per maand, 1 week elke dag 1 theelepeltje. Kun je de Krappa olie mix ook inwendig gebruiken? Nee, alleen de pure Krappa olie kan inwendig gebruikt worden.
Hoe gebruik je krappa olie uitwendig?


Krappaolie word gebruikt als elke andere huid olie, na het douchen en drogen van de huid. Daarnaast is krappaolie insecten reppelent. Insecten kunnen niet tegen de bittere smaak van de olie. Aangezien je huid de grootste orgaan is, neemt het de olie meteen op als je je daarmee insmeert. Alle insecten blijven uit je buurt.
Hoe gebruik je krappaolie voor het haar?


Bij een droge hoofdhuid 2 maals daags insmeren. Verder kan de olie gebruikt worden als haar olie of verwerkt worden in een haarvet. Waar groeien krappa bomen? Veelal in het Amazone gebied.
Waar word krappabygigi gemaakt?


Verwerkt op Santingron-Suriname, gebotteld in Paramaribo.